Onze mensen

1. Willem van Pol
Montfort

Ik ben Willem van Pol, 43 jaar en woon met mijn gezin in Montfort. Dit jaar mag ik voor Roerstreek Lokaal! lijsttrekker zijn. Daar ben ik best trots op. Ik werk bij WML bij de onderzoeksafdeling. Daar werk ik samen met mijn collega's elke dag aan goed en voldoende drinkwater voor iedereen in Limburg.

In de gemeenteraad van Roerdalen draai ik met veel plezier en energie al een tijd mee. Dat wil ik graag nog een periode voortzetten. Sinds 2018 ben ik fractievoorzitter en voor deze verkiezingen dus ook lijsttrekker. Juist bij Roerstreek Lokaal! voel ik me ook als lijsttrekker gelijk aan alle andere kandidaten. Dat vind ik ook altijd belangrijk in het leven; gelijkwaardigheid. Niemand is meer dan de ander. De lokale overheid moet er zijn voor de mensen, waarin ieders verhaal gehoord mag worden. Wat de uiteindelijke keus ook wordt; je moet het altijd het eerlijke verhaal kunnen uitleggen.

2. Loes Vestjens
Posterholt

Mijn naam is Loes Vestjens, 35 jaar oud en opgegroeid in St. Odiliënberg en woonachtig in Posterholt met mijn vriend Mark. We hebben samen een dochter van 9 en een zoon van 7. In het dagelijks leven ben ik Afdelingshoofd Communicatie & Marketing bij de gemeente Kerkrade. In onze vrije tijd zijn Mark en ik graag aan het klussen in en om ons huis. Naast het klussen gaan we vooral graag leuke dingen doen met onze kinderen en houden we heel erg van gezellige avonden samen met onze vriendengroep.

De afgelopen vier jaar heb ik mogen ervaren wat het betekent om mee te doen met de lokale politiek in Roerdalen. En dat smaakt absoluut naar meer! Ik heb morgen ervaren hoe fijn het is dat je in de lokale politiek ook echt iets voor mensen kunt betekenen. Of het nu ondernemers zijn die plannen hebben of inwoners die vragen hebben of ergens tegenaan lopen; zij weten de lokale politiek te vinden. En dat is goed. Ik sta graag voor mensen klaar!

3. Karin Hermans
Herkenbosch

Mijn naam is Karin Hermans. Ik ben 42 jaar oud en woon samen met mijn man en onze drie kinderen in het mooie Herkenbosch. In het dagelijks leven werk ik bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met mijn gezin, mijn baan en mijn werk voor de gemeentepolitiek krijg ik de tijd goed vol. Ik probeer, zeker nu we veelal vanuit huis werken, daarom ook tijd te maken voor wat ontspanning. Ik sport veel en train samen met twee anderen het voetbalteam van mijn zoontje bij SVH'39. Daarnaast geniet ik van een avondje afspreken met familie en vrienden.

Ik ben al enige tijd betrokken bij de lokale politiek, maar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn extra belangrijk als je het mij vraagt. Het vertrouwen in de overheid is door alles wat er in de maatschappij gebeurt, op een dieptepunt. Het is onze taak om dit vertrouwen te herstellen en ik vind het van belang daar mijn steentje aan bij te dragen.

4. Ruud Wolters
Posterholt

Mijn naam is Ruud Wolters, ik ben 59 jaar en woon in Posterholt.

Ik werk als coördinator Directie Keuringen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Mijn werk geeft mij veel voldoening en ik kan hierdoor een belangrijke bijdrage leveren aan een maatschappelijk doel: een gezonde samenleving met speerpunten als volksgezondheid, diergezondheid en dierwelzijn. Naast mijn werk heb ik op kleine schaal mijn eigen paarden en schapenhouderij. Daardoor voel ik mij ook sterk betrokken bij de agrarische sector. In de buitenlucht bezig zijn met dieren en de natuur geeft mij veel inspiratie.

Ik heb 2 zonen die beide een eigen bedrijf hebben in Roerdalen. Ondernemerschap zit van huis uit in onze familie en ik ben ook van mening dat een goed ondernemersklimaat in een gemeente belangrijk is voor de toekomst.

Iedereen in onze gemeente kan actief meedoen aan onze gemeenschap. Dat kan via een buurtgemeenschap of een vereniging. Juist in een steeds meer veranderende omgeving is meedoen belangrijk.

5. Roland Slangen
Melick

Mijn naam is Roland Slangen, 48 jaar en geboren en getogen in Melick. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik ben werkzaam in de gemeente Roermond als projectleider van verschillende projecten in de openbare ruimte. Mijn grootste hobby is voetbal. Dit doe ik zelf nog actief en ik ben al vele jaren trainer van de jeugd. Verder rij ik graag motor en (vlieg)vis ik als ik er de tijd voor vind. Ook klus ik graag in en om het huis en gaan wij in de vakanties er met de caravan op uit.

Het wordt steeds belangrijker dat de inwoners zelf activiteiten ontplooien en meewerken om de kernen leefbaar te houden. Ik vind het belangrijk om daar mijn steentje aan bij te dragen. Dat doe ik door zelf actief te zijn binnen de verenigingen en te helpen als er activiteiten in het dorp zijn. Maar ook door aan de voorkant in de gemeenteraad mee te denken over de koers die wij als Roerdalen willen volgen.

6. Ralph van den Waardenberg
Herkenbosch

Ik ben Ralph van den Waardenberg, 36 jaar en woon met mijn partner en twee kids in Herkenbosch aan de rand van het dorp. Ik werk bij de gemeente Weert als strategisch beleidsadviseur. Naast mijn gezin, werk en politieke ambities wandel en fiets ik graag. De Meinweg is één van de favoriete plekken om te recreëren. Verder luister ik graag naar muziek en speel ik in diverse coverbands in Nederland en Duitsland.

Ik ben de afgelopen 4 jaar als commissielid actief geweest binnen Roerstreek Lokaal! Vanuit mijn achtergrond als beleidsadviseur, kon ik deze rol goed uitvoeren. Maar om écht de belangen van onze inwoners van Roerdalen te kunnen behartigen ambieer ik een plek in de gemeenteraad. Aan het roer staan om de leefbaarheid en veiligheid van de 6 dorpen en alle inwoners te kunnen dienen is een groot voorrecht, wat ik ook graag de komende 4 jaar voor u wil doen.

7. Annemari Eichholtz
St. Odiliënberg

Ik ben Annemari Eichholtz, 49 jaar en woon in St. Odiliënberg. Ik ben getrouwd met Roel Hebben en samen hebben we een dochter, Anna. Ik werk 3 dagen per week bij Zuyderland Medisch Centrum in Sittard en Heerlen als senior beleidsadviseur voor de afdeling Kwaliteit. Een hele leuke en afwisselende baan.

Ik vind het heerlijk om samen met Roel en Anna vakantie te vieren en erop uit met onze hond Joepie. Bijkletsen met familie en vrienden of met mijn teamgenoten wat drinken na een volleybaltraining is altijd goed. En natuurlijk houd ik van een feestje op zijn tijd. Zo zal ik vastelaovend niet snel overslaan en ben ik altijd te vinden voor een leuk festival.

Doordat alle kernen in Roerstreek Lokaal! vertegenwoordigd zijn, hoor je wat er in Roerdalen speelt. Via de fractie kun je het geluid van Roerdalen laten horen in de gemeenteraad.  De wetenschap dat je als raadslid echt iets kunt betekenen voor iedereen in Roerdalen,  is voor mij heel belangrijk bij de keuze om me aan te sluiten bij Roerstreek Lokaal!.

8. Marlies Willems
Melick

Ik ben Marlies Willems en ik ben geboren en getogen in Melick. Mijn gezin is in de loop van de jaren steeds groter geworden. Op dit moment bestaat het uit mijn man en ik, drie kinderen met partners en vier kleinkinderen. Ik ben onderwijsadviseur gericht op het samenwerkingsverband passend onderwijs in Noord-Limburg. Mijn taak is daar om voor elke leerling binnen het voortgezet onderwijs zorg te dragen voor de best passende plek. Mijn hobby's zijn mijn kleinkinderen, veel wandelen en fietsen in onze mooie omgeving en erbuiten, met vrienden en familie leuke dingen doen, tennis, en Pilates.

Roerstreek Lokaal! is open, eerlijk, betrokken en betrouwbaar. Roerstreek Lokaal! Wil graag samen met de inwoners werken aan een mooi, fijn en veilig Roerdalen waar iedereen graag woont en zich veilig voelt. Wij staan voor een gemeente die ondersteunt, faciliteert en goed luistert naar haar inwoners. Eigen kracht waar dat kan en hulp waar dat nodig is. Daarbij niet te lang praten, maar doen.

9. Vianne Feder-Amkreutz
Vlodrop

Mijn naam is Vianne Feder-Amkreutz. Samen met mijn gezin woon ik in Vlodrop. Ik ben werkzaam als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Daarnaast werk ik vanuit mijn eigen praktijk als systemisch coach. Tevens verzorg ik als familie-ervaringsdeskundige lezingen, workshops en lesdagen op het gebied van o.a. autisme. Ik doe dit ook in samenwerking met een GZ psycholoog / Orthopedagoog- genaralist. Verbinding maken tussen de kennis opgedaan uit de jarenlange ervaringen binnen de hulpverlening en de professionele kennis. Dat is een mooi en krachtig middel om zowel de mensen werkzaam binnen de hulpverlening (GGZ), als ook de leerkrachten en ouders te bereiken. Het een kan niet zonder het ander. In mijn vrije tijd volg ik de opleiding tot holistisch therapeut. Lees ik graag en ga ik er graag op uit met mijn man. Te voet en fietsend de natuur ontdekken. Genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

10. Ronald Dijke
Montfort

Mijn naam is Ronald Dijke. Ik ben opgegroeid in Sint Odiliënberg en woon inmiddels al heel wat jaartjes in het mooie Montfort met mijn gezin. Ik ben vader van 2 kinderen. In het dagelijks leven zet ik me in voor een duurzame en veilige werkomgeving bij Koninklijke Mosa in Maastricht, waar ik als Manager Veiligheid, Gezondheid en Milieu werkzaam ben. Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk onderwerp in mijn dagelijks werk of voor het bedrijfsleven in algemene zin. Ik ben van mening dat ook gemeenten en inwoners hieraan een bijdrage kunnen leveren, waarbij een stimulerende en faciliterende rol van de gemeente het succes positief zal beïnvloeden en belangrijk zal blijven.

In mijn vrije tijd speel ik graag met mijn team VC Montfort een partijtje volleybal en draag ik mijn steentje bij in de medezeggenschapsraad van het Connect College in Echt.

Ik ben opgegroeid met politiek en het onderwerp heeft altijd mijn interesse gehad. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het toekomstig bestendig maken van Roerdalen, zowel sociaal als financieel.

11. Miriam Bommer-Tissen
Posterholt

Mijn naam is Miriam Bommer, 41 jaar oud en geboren en getogen in Vlodrop. Ik woon samen met mijn man Ard inmiddels alweer 15 jaar in Posterholt. We hebben samen drie kids, een zoon van 9, dochter van 7 en zoon van bijna 3. Ik werk bij 1MA, hét medisch adviesbureau van Nederland in Rosmalen als staffunctionaris Procesverbetering. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf waarbij ik ZZP'ers en MKB-bedrijven help slim en efficiënt te ondernemen. Ik ben een echt ochtendmens en geniet dan ook enorm van de stilte van de vroege ochtend om te trainen of buiten een flink stuk te hardlopen.

Ik ben iemand met veel ideeën over hoe ik het graag zou willen zien of waar ik denk dat behoefte aan is, nu en in de toekomst. De lokale politiek is dan de juiste plek om te beginnen. Daarnaast voel ik me erg betrokken en ben nieuwsgierig naar mijn medemens en ik hou ervan om mensen te verbinden en hen te helpen de juiste weg te bewandelen. De lokale politiek is helemaal nieuw voor mij, dus zal ik deze periode vooral op de achtergrond mijn stem laten horen!

12. Leon Roubroeks
Posterholt

Ik ben Leon Roubroeks. Ik ben woonachtig in het mooie Posterholt.

Ik heb als mede-ondernemer op ons akkerbouwbedrijf via dagrecreatie en horeca veel contact met mensen.

Ik heb het verenigingsleven hoog in het vaandel staan en ben zelf actief als bestuurslid van CV De Biemösje, lid van KPJ Posterholt, lid van de ondernemersvereniging Posterholt en bestuurslid van Horeca Nederland afd. Roerdalen. Ik probeer waar ik kan mijn bijdrage te leveren aan het verenigingsleven van Posterholt .

Voor deze gemeente vind ik het van belang dat het verenigingsleven en de uitstraling van onze dorpen in stand blijft.

13. Karin Heusschen
Melick

Ik ben Karin Heusschen, 42 jaar. Ik ben woonachtig in Melick, praktijkhouder Ergotherapie Midden-Limburg Roermond, werkzaam als ergotherapeut. Eigenaar Centrum CCC waarin preventie in zorg en onderwijs een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden is (www.centrumCCC.nl). Ik geniet ervan om creatief bezig te zijn zowel in mijn vrije tijd als op mijn werk.

Als behandelend ergotherapeute heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in hoe zorg rondom een cliënt in alle leeftijdscategorieën wordt georganiseerd. De gemeente heeft hierin een belangrijke rol. Door mijn kennis en ervaringen maar vooral ook mijn ideeën hoe preventief ingestoken kan worden op zorg, participatie, ontwikkeling van kinderen vanuit de domeinen van Positieve gezondheid, te delen binnen de gemeenteraad, hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan het zo optimaal mogelijk laten deelnemen van eenieder in de maatschappij.

14. Ruud Maessen
St. Odilënberg

Mijn naam is Ruud Maessen. Ik woon al 33 jaar in het mooie Sint Odiliënberg.

Als beroep werk ik iedere dag in Linne bij Hansen dranken. Hobby’s heb ik best veel. Zo ben ik bestuurslid van de MLSB en verder lid van CV de Berggeite, Schutterij Prins Hendrik, Jong Nederland, SV Ludentes en Fanfare Sint Wiro! Daarnaast ben ik ook nog vrijwilliger bij Rock AM Roer, Berger boete festijn en t berger durpsfees. Verder geniet ik van het bourgondische Limburgse leven. Ik wandel graag door onze prachtige gemeente en daar hoort dan natuurlijk een terrasje bij.

Ik sluit me aan bij Roerstreek Lokaal! om op de achtergrond mee te sturen aan een gemeente waar ik mensen en buurtbewoners kan helpen. Het is voor mij de 1e keer in de lokale politiek, dus veelal wil ik meekijken op de achtergrond. En zo mijn stem laten spreken.

15. Hans Schuren
Posterholt

Ik ben Hans Schuren, 52 jaar en geboren en getogen in Linne. Samen met mijn vrouw Marianne en dochter woon ik alweer ruim 25 jaar in Posterholt. Ik werk als celdirecteur bij TMC, een technisch ingenieursbureau in Eindhoven. Mijn hobby is volleybal en daarnaast ben ik graag buiten in de natuur. Ik wandel en fiets veel in onze eigen groene gemeente op de Meinweg en de Annendaal.

Ik wil mij graag vrijwillig inzetten voor de Posterholtse gemeenschap. Ik heb me jarenlang ingezet als vrijwilliger voor Bibliorura. Ik ben voorzitter van volleyclub VC Voluntas en ben bestuurslid bij de beheerstichting van sporthal De Wiëe. Samen met Roerstreek Lokaal zet ik mij in voor de leefbaarheid en het behoud van de accommodaties in Posterholt.

Ik denk kritisch mee en steek ook graag de handen uit te mouwen. Mijn ervaring in het bedrijfsleven neem ik graag mee in mijn vrijwilligers werk voor de Posterholtse gemeenschap en Roerstreek Lokaal.

16. Elly Hawinkels
Herkenbosch

Mijn naam is Elly Hawinkels. Ik ben woonachtig in Herkenbosch.

Een dame met kleur en flair. Dat ben ik. Midden in het leven, en mensen staan centraal voor mij.

Ik vind het belangrijk dat je voor je eigen mening uit kan en mág komen. Culturele expressievormen als muziek en dans mogen in onze samenleving best meer aandacht krijgen.

Ik geniet elke dag van onze mooie gemeente. Roerdalen biedt ons zo veel. De mooie natuur van de Driestruik in Melick bijvoorbeeld. Daar tref je mij geregeld aan. Met respect voor je omgeving. Dat doe jij toch ook!

17. Afra Simons - de Ruijter
Sint Odiliënberg
Ik ben al 20 jaar actief in de politiek in deze prachtige gemeente. Ik vind vooral de sociale binding tussen inwoners door dorpshuizen, biebs en verschillende activiteiten belangrijk voor onze samenleving. Ik zet me dan ook graag in o.a. voor de Berger Bieb, Fanfare Sint Wiro en als leeskringleider. Ik ben inmiddels gepensioneerd, maar kan mijn vrije tijd goed besteden met muziek maken en luisteren, lezen en koken.
18. Remy Beckers
Montfort

Mijn naam is Remy Beckers. Ik ben 47 jaar en woon met mijn vrouw en dochter in Montfort.

Ik wil me graag sterk maken voor de veiligheid in Montfort. Ik ben hiermee gestart door een Whatsapp buurtpreventie groep op te starten. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de veiligheid enorm kunnen vergroten door intensief samen te werken met andere buurtpreventiegroepen/hulpinstanties en gemeente.

Ik ben vrijwilliger bij allerlei verenigingen te Montfort. Zo ben ik kantinebeheerder bij voetbalvereniging SNA en assistent trainer voor de F-jeugd. Het geeft me veel voldoening te zien als de kinderen plezier hebben. De jeugd heeft immers de toekomst! Ik sluit me aan bij Roerstreek Lokaal! om iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap van Roerdalen.

 

19. Frank Konings
St. Odiliënberg
20. Peter Thissen
Herkenbosch

Mijn naam is Peter Thissen, ik ben 60 jaar en woon in Herkenbosch.

In het dagelijkse leven ben ik technisch directeur en mede-eigenaar ingenieursbureau Nobleo Manufacturing. Mijn hobby’s zijn: Muziek koor, Hirkebosjer Revue en Tennis.  

Als voorzitter van Roerstreek Lokaal! wil ik allereerst onze gemeenteraadsleden op de achtergrond ondersteunen met de algemene organisatie van onze partij. Ik ben al 15 jaar voorzitter en heb in al die jaren de enorme inzet van onze wethouders, gemeenteraadsleden, commissieleden en fractiegenoten mee mogen maken. Zij verdienen een goede organisatie op de achtergrond. Persoonlijk ben ik graag maatschappelijk betrokken bij de cultuur in Herkenbosch, daarvoor zit ik in het bestuur van de Hirkebosjer Revue en het koor en ben ik lid van de Broederschap van Schutterij en Fluit en Tamboerkorps St. Sebastianus. Het behoud van de cultuur, tradities en kernwaarden van de verschillende kernen gaat me na aan het hart.

21. Pim Ermers
Melick

Mijn naam is Pim Ermers. Ik woon al vele jaren met veel plezier in Melick.

Tot aan mijn pensionering ben ik werkzaam geweest bij Thuiszorg Midden Limburg.

Ik zet me graag in voor de mensen om me heen en werk daarom als vrijwilliger bij de H. Andreasparochie, Camillus en zorgcentrum Herte. Dat geeft veel voldoening en het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn.

Velen zullen mij wellicht kennen wanneer ik met mijn fotocamera op pad ben om een van de vele speciale gebeurtenissen in Roerdalen op foto vast te leggen.

22. Piet van der Vorst
Sint Odiliënberg

Mijn naam is Piet van der Vorst. Ik woon in St. Odiliënberg. Ik ben al vele jaren actief in de politiek en zit vanaf 2008 in de gemeenteraad voor Roerstreek Lokaal! Als echte volksvertegenwoordiger houd ik mij buiten de politiek vooral bezig met besturen van verenigingen en het organiseren van activiteiten. Zo heb ik enkele jaren geleden in St. Odiliënberg een Repair Café in het leven geroepen. Goed voor het milieu maar ook een gezellig trefpunt één keer per maand. Binnen de Seniorenvereniging, waarvan ik voorzitter ben, houd ik mij voornamelijk bezig met het organiseren van actieve activiteiten.

Roerstreek Lokaal! en de mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen vertegenwoordigen, gaan mij nog steeds aan het hart. Ik ben voor verjonging in de raad maar wil ook bijdragen om zoveel mogelijk zetels binnen te slepen. Mocht dit leiden tot het halen van de kiesdeler, dan zal ik in 2023 vóór het zomerreces plaatsmaken voor een jongere. Mocht ik de kiesdeler niet halen dat zal ik met heel veel tevredenheid terugkijken op 14 jaar raadslidmaatschap.